ED VD BRUGGEN

naam Ed van der Bruggen
leeftijd 62
woonplaats Amsterdam
contact mail
Scoopy SH50 OT blauw
bouwjaar 1989 (?)

Hoe kom ik als 60 plusser aan een Scoopy?

Ik had al drie jaar een 40 jaar oude Honda PC50 met swing voorvork en OHC-motorblok (over head camshaft). Die nam ik mee in onze kampeerauto tijdens het overwinteren om vervoer te hebben voor boodschappen en sightseeing.
Nu deed deze Honda erg zijn best hoor! Maar de heuvel op zonder versnellingen en eega, dat is wat veel van het goede. En als je boven kwam (met trappen, dat weer wel) dan ging hij weer te snel naar beneden met z'n kleine trommelremmetjes. Kortom: behelpen! Maar wel veel plezier aan de viertakt en superieure techniek beleefd. 

Tijdens surfen op marktplaats.nl kwam ik een advertentie op de honda-pagina tegen zonder foto en met als enige tekst "Skoppie scooter, moter goed, frame minder, kenteken." Nu, vindt die advertentie maar eens als je scoopy zoekt! Al snel een echte scoopy foto gevonden en die stond mij meteen aan. Grote wielen en niet zwaar. Vooral dit laatste is voor ons van belang i.v.m. het tillen in de camper en totaal gewicht. Er was iemand die € 50 had geboden en daar maakte ik € 60 van. Drie dagen later mocht ik hem ophalen! Dat viel me niet mee. Het geheel slecht zwart gespoten, achterwiellager weg, kappen stuk, geen accu,  en buddysit volledig aan gort. Maar met een trap op de kickstarter lopen. (voor doorgewinterde scoopyrijders geen verrassing natuurlijk).Het ding meegenomen omdat er wel een kenteken op zat en dat is alleen al ruim € 100 waard.De volgende dagen bezig geweest met afbijten zwarte verf en reparatie. Afbijten ging goed op de beenkappen maar was rampzalig op de zijkappen! Dat bleek van een ander soort plastic te zijn en loste helemaal op. Lager kostte €10 en die toen maar niet genomen omdat ik ook nog een moer en vulringen nodig had. Op marktplaats een donor scoopy gevonden zonder achterwiel, kappen en uitlaat voor €30. Op deze wel een mooie voorvork met spatbord en verder had deze maar 18000 km gelopen i.p.v. 60000! Om kort te gaan: Van twee, een gemaakt vooral toen bleek dat de eerste motor maar een zuigerveer had. Dus nu had ik een goede scoopy met kenteken, prima lager, accu, mooie buddysit, goede motor, mooi voorspatbord en koplampkap maar met lelijke zijkappen. Hij reed vanaf het begin prima. Trok snel op en rijdt 50km. Alles standaard. Zonder geluk vaart niemand wel en er kwam tijdens het sleutelen op straat een andere scoopyrijder langs die er zelf drie had. Van deze man binnen no-time prima zijkappen gekregen. Nu was ik echt klaar!
Laatste nieuws: We zijn inmiddels op reis, en hij doet het boven verwachting. Trekt goed in de bergen met z'n tweeŽn en gaat makkelijk in mijn kleine ruimte achter in de camper.

Ik ben zeer tevreden met mijn scoopy. Zie ook foto in Frankrijk

terug